Ως KALİTÜRK®, σας προσφέρουμε το Πιστοποιητικό Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14000, το οποίο δεν είναι πρότυπο προϊόντος αλλά πρότυπο συστήματος και ασχολείται περισσότερο με το πώς παρά με το τι παράγεται. Βασίζεται στην παρακολούθηση και τη συνεχή βελτίωση της περιβαλλοντικής απόδοσης. Απαιτεί τη συμμόρφωση με τις συνθήκες που ορίζονται από την σχετική νομοθεσία και τους νόμους σχετικά με τους περιβαλλοντικούς παράγοντες. Αν θέλαμε να ορίσουμε το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος ISO 14001:2004 (ΣΔΠ ή στα Αγγλικά EMS) με γενικές περιγραφές, θα λέγαμε τα εξής:
1. Το Σύστημα Διαχείρισης Περιβάλλοντος είναι ο κύκλος συνεχούς προγραμματισμού, εφαρμογής, ανασκόπησης και ανάπτυξης που εκτελεί ο οργανισμός για να εκπληρώσει τις περιβαλλοντικές του υποχρεώσεις.
1.1. Η περιβαλλοντική απόδοση δεν λαμβάνει υπόψη τις απόψεις και τα συμφέροντα των σχετικών μερών. Για το λόγο αυτό, οι ευκαιρίες βελτίωσης επεκτείνονται προς την κατεύθυνση της συμπερίληψης των επιδράσεων της εκπαίδευσης και της κοινωνικής συμμετοχής στις δραστηριότητες και τη συμπεριφορά των οργανισμών, πέρα από τη μείωση των αρνητικών περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
Καθορίζει τις απαιτήσεις για την ενσωμάτωση των στοιχείων των Καλών Παραγωγικών Πρακτικών (GMP) και της Ανάλυσης Κινδύνου και Κρίσιμων Σημείων Ελέγχου (HACCP) με ολοκληρωμένα συστήματα διαχείρισης ασφάλειας τροφίμων. Αυτό το διεθνώς αναγνωρισμένο πρότυπο ασφάλειας τροφίμων χρησιμοποιείται από όλους τους οργανισμούς στην αλυσίδα εφοδιασμού τροφίμων, από τη γεωργία μέχρι την υπηρεσία τροφίμων, την παραγωγή, τη μεταφορά και αποθήκευση, καθώς και την συσκευασία για λιανική πώληση, και εξαπλώνεται παγκοσμίως.
Το ISO 22000:2005 Σύστημα Διαχείρισης Ασφάλειας Τροφίμων έχει αναπτυχθεί ως πρότυπο που πρέπει να εφαρμόζεται στο παγκόσμιο εμπόριο τροφίμων, καθορίζοντας τη διαχείριση των διαδικασιών που σχετίζονται με την ανάλυση κινδύνου και τα κρίσιμα σημεία ελέγχου για την ασφαλή και υγιή παραγωγή τροφίμων σε οργανισμούς που παράγουν προϊόντα/υπηρεσίες στον τομέα των τροφίμων. Το ISO 22000:2005 είναι ένα νέο πρότυπο που έχει ρυθμιστεί με σκοπό την εξασφάλιση της ασφαλούς προμήθειας τροφίμων σε παγκόσμιο επίπεδο.